עורך דין ייפוי כוח מתמשך

אתי שנהב משרד עורכי דין בעל הסמכה מהאפוטרופוס הכללי בהכנת מסמך יפוי כח מתמשך. מסמך יפוי כח מתמשך הינו מסמך שבו המיוצג מעניק למייצג יכולת השפעה רבה על האופן בו המיוצג יטופל בהמשך חייו לכשלא יהיה מצוי בעניין. ייפוי כוח מתמשך הוא מסמך משפטי אשר מהווה חלופה למינוי אפוטרופוס.

משרד עורך דין יפוי כח מתמשך אתי שנהב לשירותכם:

  • כתובת המשרד: שדרות נים 2 קניון עזיאלי ראשונים מגדל עסקים, ראשון לציון
  • טלפון: 054-8874748
  • מייל: office@etis-law.co.il

למה לבחור במשרד עורך דין ייפוי כוח מתמשך אתי שנהב

עורכת דין אתי שנהב, בעלת תארים ראשונים הן במשפטים והן בפסיכולוגיה. לימודי הפסיכולוגיה בצרוף ההכשרה המשפטית מאפשרים לעורכת דין אתי שנהב ל"תפור" חליפה אישית מתאימה לכל מיוצג. בתחום יפוי כח מתמשך, בו אדם צריך לתת אמון ולבטוח במייצג ש"יתפור" את יפוי הכח המתמשך המתאים לרצונותיו ולצרכיו, אחד היתרונות לטיפול במשרד הינו ביכולת ההקשבה, ברגישות, בגישה האישית, בהתאמת היחס לכל גיל ומצב ובהבנה שלחיבור האישי בין המיוצג למייצג יש חשיבות רבה.

אתם קובעים מי יטפל בעניינכם בעתיד

היום הכל טוב, ואנחנו ממש מקווים שכך יהיה גם מחר, אבל המחר צופן לנו הפתעות וחלקן ממש לא נעימות. אחת מההפתעות הלא נעימות היא אובדן היכולת להיות אחראי על החיים שלנו והכורח להיות תלוי בחסדם של אחרים בפעולות היומיויות, לדוגמא: לחלות במחלת הדמנציה או באלצהיימר.

לפיכך, אם חשוב לכם לעשות כל שביכולתכם על מנת שתוכלו לתכנן ולקבוע איך יראו חייכם ביום שבו תפסיקו להיות צלולים, באפשרותכם לבצע זאת באמצעות יפוי כח מתמשך ובכך לתכנן את המשך חייכם בעודכם חיים וצלולים.

ייפוי כוח מתמשך מאפשר לכל אדם בגיר, לקבוע מראש מי יטפל בענייניו בעתיד, אם וכאשר לא יוכל לטפל בהם בעצמו. "מיופה הכוח", יהיה מוסמך לפעול בשם אותו אדם בעתיד כאשר לא יוכל עוד לקבל או לבצע החלטות הנוגעות לעינינו בעצמו.

ייפוי כוח מתמשך מבטיח שמירה על האינטרסים שלכם ושל יקיריכם, ולכן, יש להסדיר את המעמד באמצעות עורך דין יפוי כח מתמשך המתמחה בכך.

עורך דין ייפוי כוח מתמשך מאפשר לכם לקבוע מי יטפל בעניינכם בעתיד.
עורך דין ייפוי כוח מתמשך מאפשר לכם לקבוע מי יטפל בעניינכם בעתיד

מהו ייפוי כוח מתמשך?

ייפוי כוח מתמשך הינו הסכם משפטי המגדיר אדם/ אנשים שימונו כמיופי כוח מטעמכם (הם יקראו " המיופה" או "המיופים"). באמצעות הסכם זה, את/ה כ"ממנה" מגדירים מראש למיופים איך יראו המשך חייכם והמיופים יוכלו באמצעות מסמך זה לדעת אילו החלטות לקבל במידה ולא תהיו מסוגלים לבצע אותן בכוחות עצמכם.

המסמך הוא מסמך "על תנאי", כלומר הוא ינוסח בהווה ויכנס לפעולה אך ורק כשה"ממנה" לא יוכל עוד לקבל החלטות בעצמו וככל שיוגדר כאדם שלא מצוי עוד בעניין ובדבר. במידה ותאריכו עד 120 שנה בבריאות ובצלילות טובה, המסמך לא יכנס לתוקף.

מי יכול להתמנות כמיופה כח?

  1. כל אדם בגיר, מגיל 18 ואילך, יכול, בכל זמן נתון, לקבוע מי יהיה מיופה הכוח שלו
  2. ניתן למנות מספר מיופי כוח ולפזר ביניהם את תחומי האחריות
  3. ניתן לקבוע אם מיופי הכוח יפעלו במשותף או בנפרד, מהו היקף הסמכויות והאחריות של כל אחד מהם וכן מי יכריע במקרה של מחלוקת ביניהם
  4. על מיופה הכוח לפעול על פי הנחיות האדם שערך את ייפוי הכוח
  5. במקרה שההנחיה שניתנה בלתי אפשרית לביצוע, בלתי חוקית או שביצועה עשוי לפגוע בצורה חמורה באדם, מיופה הכוח צריך לפנות לבית המשפט כדי לקבל הוראות
יפוי כח מתמשך מאפשר לכם לתכנן ולקבוע איך יראו חייכם ביום שבו תפסיקו להיות צלולים
יפוי כח מתמשך מאפשר לכם לתכנן ולקבוע איך יראו חייכם ביום שבו תפסיקו להיות צלולים

מה קורה כשאין ייפוי כוח מתמשך?

ככל שאדם לא מינה מיופה כוח ונדרשות לגביו החלטות בשל היחלשות מנטלית ו/או קוגניטיבית, ההחלטות יתקבלו על-ידי אפוטרופוס הממונה על-ידי המדינה ומחויב להגיש למשרד המשפטים דו"חות ומסמכים הנוגעים לאותו אדם. כלומר, גוף ממשלתי ואנשים שלא מכירים את אותו אדם, מהלך חייו, רצונותיו ושאיפותיו, יחליטו כיצד יחיה את שארית חייו.

זהו אינו מצב אידיאלי כלל, שכן במקרה כזה ההחלטות עלולות להיות מנותקות ממה שהאדם שאף אליו בתקופה שהיה צלול ומודע. לכן חשוב להפקיד את המשימה מבעוד מועד בידי מישהו שמכירים ושעליו סומכים ולמנות אותו באמצעות ייפוי כוח מתמשך.

איזה תחומים נכללים ביפוי כח מתמשך?

ייפוי כוח מתמשך יכול להיות בעניינים אישיים, בעניינים רפואיים ובענייני רכוש, בכולם או בחלקם. כניסתו לתוקף של ייפוי הכוח רלוונטית רק לתחומים שצוינו בו במפורש.

ייפוי כוח מתמשך בעניינים אישיים

ייפוי כוח מתמשך בעניינים אישיים מתייחס לרווחתו האישית של האדם, לצרכיו היומיומיים, למקום מגוריו, לבריאותו, לענייניו הגופניים, הנפשיים או החברתיים.

דוגמא להנחיה בעניינים אישיים: "אבקש כי מיופי הכח/ נכדיי יגיעו לבקר אותי לכל הפחות פעם בשבוע, או אבקש כי ילדיי יקחו אותי לחוג שחמט אחת לשבוע או אבקש כי משפחתי תלווה אותי לבית כנסת בחגי ישראל וכיוב."

ייפוי כוח מתמשך בעניינים רפואיים

ייפוי כוח מתמשך שמתייחס לעניינים הבריאותיים יכלול הנחיות לגבי הליכים רפואיים מצילי חיים, לגבי הסכמה למתן טיפולים ותרופות, הסכמה לאשפוז בביה"ח פסיכיאטרי במידת הצורך וכיוב.

דוגמא להנחיה בעניינים בריאותיים: "איני מבקש להאריך את חיי באמצעים מלאכותיים ולכן אני מבקש שלא להנשים אותי , לא להזין אותי בכפיה, ולא לבצע בי החייאה מלאכותית".

ייפוי כוח מתמשך בענייני רכוש

ייפוי כוח מתמשך בענייני רכוש מתייחס לטיפול בכלל נכסיו, כספיו והתחייבויותיו של האדם.

דוגמא להנחיה בענייני רכוש: "אני מבקש שבאי כוחי / המיופה שמיניתי יפעלו מול הקבלן ויקדמו את פרוייקט תמ"א שמתנהל בדירה שבבעלותי שנמצאת ברח' התקווה."

יפוי הכוח יכול לקבוע הנחיות ברורות בנושאים מסוימים, או להשאיר למיופה הכוח את שיקול דעת לפעול כראות עיניו.

בנוסף, יכול האדם לכלול הנחיות מקדימות לזמן שייפוי הכוח ייכנס לתוקף ולעניין פקיעתו.

אדם רשאי לקבוע בייפוי הכוח הוראות לעניין פקיעת תוקפו של ייפוי הכוח, לרבות מועד פקיעתו, אפילו אם לא הופעל עדיין.

תהליך מימוש הזכות

יש לערוך את ייפוי הכוח על גבי טפסים מיוחדים ולחתום עליהם בפני עורך דין יפוי כח מתמשך שעבר הכשרה מיוחדת, ושאין לו עניין אישי בייפוי הכוח.

תנאים לכניסה לתוקף של יפוי כח מתמשך

הכניסה לתוקף של ייפוי כוח מתמשך תהיה באחד משני המקרים הבאים, לפי מה שנקבע בייפוי הכוח:

  1. במועד שבו האדם הממנה לא יהיה עוד מסוגל להבין בדבר אשר לשמו ניתן ייפוי הכוח.
  2. בהתקיים תנאים מסוימים, שנקבעו בייפוי הכוח המתמשך כי אם הם מתקיימים, ייפוי הכוח ייכנס לתוקף (למשל אשפוז פסיכיאטרי, כניסה למצב תשישות נפש וכדומה).

ניתן לקבוע כי ייפוי הכוח ייכנס לתוקף בהחלטה משותפת של מיופה הכוח ומשפחתו של הממנה, שיוכלו להעיד כי התקיימו התנאים לכניסת ייפוי הכוח לתוקף.

אם אין הוראות מפורשות לגבי תנאי כניסת ייפוי הכוח לתוקף, תידרש חוות דעת רפואית שלפיה הממנה אינו מסוגל להבין עוד באותם עניינים לשמם נערך ייפוי הכוח המתמשך.

פקיעת תוקפו של ייפוי כוח מתמשך

ייפוי כוח מתמשך יפקע בהתקיים אחד המצבים הבאים:

  • תנאי מסוים שהאדם קבע בייפוי הכוח התממש
  • מייפה הכוח או מיופה הכו נפטר
  • חל שינוי במצבו של מיופה הכוח והוא כבר אינו עומד בתנאים הנדרשים
  • מיופה הכוח הודיע בכתב למייפה הכוח (או לבן זוגו) שהוא אינו מעוניין לשמש עוד מיופה כוח
  • מיופה הכוח היה בן זוגו של מייפה הכוח וקשר הנישואין פקע וכיוב
ייפוי כוח מתמשך יכול להיות בעניינים אישיים, בעניינים רפואיים ובענייני רכוש, בכולם או בחלקם
ייפוי כוח מתמשך יכול להיות בעניינים אישיים, בעניינים רפואיים ובענייני רכוש, בכולם או בחלקם

ביטול ייפוי כוח מתמשך

  • האדם ה"ממנה" רשאי לבטל את ייפוי הכוח
  • אם ייפוי הכוח כבר נכנס לתוקף והאדם הממנה חתם על סעיף שמגביל את אפשרותו לבטל את ייפוי הכוח המתמשך, יש לקבל את אישור בית המשפט לצורך הביטול. בנוסף, רשאים קרוביו וידידיו של האדם הממנה לפנות לבית המשפט ולבקש לבטל את ייפוי הכוח בכל אחד מהמקרים הבאים:אם קיימות נסיבות מיוחדות הקשורות לתפקודו של מיופה הכוח או אם הנסיבות שבהן נערך יפוי הכוח מצדיקות את ביטולו (כגון חתימה על ייפוי הכוח תחת הפעלת לחץ)

מה ההבדל בין אפורטרופסות ליפוי כח מתמשך?

בהליך אפוטרופסות נדרשת פניה לבית משפט. בית המשפט יקבע אם האפוטרופוס ימונה לענייני רכוש וגוף – שניהם ביחד או רק אחד מהם. מי שימונה לאפוטרופוס יצטרך להגיש דוחות תקופתיים לגבי פעילות הרכוש של הזקוק לאפוטרופסות. מאופי ההליך בשלב הוצאת אישור האפוטרופסות, רצונותיו ומאווייו של הזקוק לאפוטרופוס לא יהיו רלוונטיים בהליך ולא תהיה לו יכולת לקבוע איך יראה עתידו.

בייפוי כוח מתמשך ההליך מבוצע מול עורך דין מומחה ליפוי כח מתמשך, ההליך מבוצע מחוץ לכתלי בית משפט, הממנה קובע והוא יכול להחליט שלכל עניין ימונה מיופה כוח אחר. היתרון החשוב ביותר בייפוי הכוח המתמשך הוא שהממנה שומר של השליטה ועל החירות שלו גם במצב בו הוא מאבד שליטה על גופו והוא אינו מסוגל לקבל עוד החלטות.

שאלות ותשובות בנושא ייפוי כוח מתמשך

האם ניתן לשנות את יפוי כח מתמשך לאחר שהופקד במשרדי האפוטרופוס הכללי ובטרם נכנס לתוקף?

לא, יש להכין יפוי כח חדש שיבטל את הקודם.

האם קטין יכול להתמנות כמיופה כח?

לא. כשיגיע לגיל 18 ניתן יהיה לערוך יפוי כח שיכלול גם אותו.

האם עו"ד שערך את המסמך יכול להיות מיופה כח?

לא.

האם ניתן למנות קרוב משפחה שגר בחו"ל כמיופה כח?

כן.

האם פושט רגל יכול להתמנות כמיופה כח?

לא.

האם קיימת הגבלה על כמות מיופי הכח הממונים במסמך אחד?

עד 3 מיופי כח למסמך.

מי רשאי לערוך מסמך יפוי כח מתמשך?

רק עורך דין לענייני יפוי כח מתמשך שעבר הכשרה והוסמך על ידי האפוטרופוס הכללי.

זוג שמינו את בני זוגם כמיופים בעת שהיו נשואים, לאחר שהחליטו להתגרש , מה עולה בגורל מסמכי יפוי הכח המתמשך?

יש לבטל את המינוי של בני הזוג לאור הגירושין. על הממנים להודיע למיופי הכוח בכתב שהם אינם מעוניינים שבן/ בת זוגם ישמשו כמיופה כוח.

התקשרו עכשיו להתייעצות:

054-8874748

וחסכו זמן, כסף וכאבי ראש

או השאירו פרטים ונחזור אליכם:

או השאירו פרטים ונחזור אליכם:

vsign

10 שנות ניסיון בתחום נזקי גוף

vsign

ניסיון בעבודה בבית משפט, בחברת ביטוח

ובמשרדי עו"ד גדולים בתחום נזקי גוף

vsign

ניסיון של אלפי תיקים ולקוחות מרוצים

vsign

פיצוי מקסימלי ובזמן מינימלי

vsign

לא קיבלת פיצוי – לא שילמת

vsign

מייצגים תובעים בלבד

vsign

ליווי אישי והכוונה מקצועית

* הכתוב באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי

גלילה לראש העמוד
×

שלום!

אני כאן כדי לענות לך על כל שאלה. באיזה נושא את/ה מתעניין/ת?

× לשירותכם גם בוואטסאפ
דילוג לתוכן