תביעות נזקי גוף הן תביעות שעיקרן הוא נזק שנגרם לאדם כתוצאה ממעשה ו/או מחדל של אחר. לדוגמא: תאונה בשל נפילה מגזם של עצים שהושאר ברחוב, או ממדרגות שבורות בבמה ציבורית, או נפילה בשל מדרכה לא תקינה, תאונות שאירעו במקומות ציבוריים כמו בריכות שחיה, חור ביוב שלא כוסה / כוסה חלקית וכו’.
תביעות אלה מוגשות, כנגד האחראי לנזק, כנגד חברת הביטוח שלו ולעתים – כנגד המדינה או הרשות הציבורית שאמורה הייתה לפקח על תנאי הבטיחות.
תאונות מסוג זה עלולות לגרום לנזקים גופניים ונפשיים ברי פיצוי.
תביעות נזיקין מתנהלות על פי רוב מכוח פקודת הנזיקין [נוסח חדש], הכוללת מספר עוולות מיוחדות (כגון תקיפה, השגת גבול, כליאת שווא, היזק ע”י כלב ועוד) וכן שתי עוולות מסגרת – עוולת הרשלנות ועוולת הפרת חובה חקוקה.
תביעות נזקי גוף הן תחום שדורש התמחות ספציפית ידע , נסיון והכרות טובה עם המערכות הנתבעות.
עו”ד אתי שנהב
עו”ד אתי שנהב התמחתה בתחום המשפט בבית משפט השלום, צברה ניסיון בחברות ביטוח ובמסגרת משרדי עורכי דין מובילים בתחום נזקי הגוף, ומשלבת נסיון מכל שלושת המקומות המאפשר נקודת מבט מתוך בית משפט, הכרות עם מערכות חברות הביטוח וניסיון משפטי מצטבר של מעל ל 12 שנים ביצוג תובעים בנזקי גוף בתביעות גוף ונפש, כך שהלקוח מקבל שירות שמבוסס על הכרות טובה של המערכות הנדרשות למקסום הפיצוי שיקבל.
עורכת דין אתי שנהב בעלת תואר ראשון גם בפסיכולוגיה, ועל כן אחד היתרונות לטיפול במשרד הינו ביכולת ההקשבה ובהבנה שלחיבור האישי בין המיוצג למייצג יש חשיבות רבה.
הלקוח מקבל טיפול צמוד וליווי שמותאם לפי צרכיו ורצונותיו על מנת ללוות כל לקוח מראשית התהליך ועד למיצוי ההליכים המשפטיים וזאת על מנת לשמור על מלוא זכויותיו במהלך הדרך להשגת מלוא זכויותיו.
משרד עו”ד אתי שנהב חרת על דגלו להוביל את הלקוח בשקיפות, בזמינות גבוהה וביושרה במלחמה שאין צודקת ממנה- מקסום הזכויות של הלקוח בזמן משבר חיים.
המשרד פועל מול כל הערכאות המשפטיות ועובד עם מיטב המומחים הרפואיים.
כתובת המשרד: שדרות נים 2 קניון עזריאלי ראשונים, מגדל עסקים ראשון לציון.
טלפון: 054-8874748
מייל: office@etis-law.co.il
תביעות נזקי גוף מחולקות לשני חלקים עיקריים
החלק הראשון הוא הוכחת חובתו/ אחריותו של גורם מסוים (אדם, חברה, וכד’) לעשות מעשה או שלא לעשות מעשה כלפי גורם אחר .
במידה ואותו גורם הפר חובתו ניתן לעבור ולבדוק את החלק השני – הנזק שנגרם כתוצאה מהפרת החובה.
לדוגמא:
תאונה במגרש משחקים ציבורי בה נגרם לתובע נזק גוף, אם יוכח שהאחראים על המגרש התרשלו בתפקידם ולא פעלו במסגרת האחריות המצופה מהם בכדי למנוע/ למזער נזקי גוף , ניתן יהיה לעבור להוכיח מבחינה משפטית את גובה הנזק שנגרם לתובע.
חוות דעת
במידה והמו”מ בין התובע לחברת הביטוח לא צולח ומוגשת תביעה לבית משפט יש להצטייד בחוות דעת מטעם התובע . חוות הדעת נדרשת על מנת לכמת את גובה הנזק שנגרם לתובע יש להגיש חוות דעת אודות הנזקים שנגרמו לו.
במידה ונגרמו נזקי גוף בתחומי רפואה שונים, יש להגיש חוות דעת רפואיות בהתאם לכל תחום- חוות דעת אורטופד, קרדיולוג, נוירולוג וכו’.
במידה ונגרמו נזקי גוף שמחייבים הוכחת רשלנות, לעיתים יש להגיש חוות דעת שאינן ברפואה (כגון חוות דעת מומחה בטיחות בתביעה לנזקי גוף שנגרם ממחדל בטיחותי).
משרד עו”ד אתי שנהב נזקי גוף עובד עם מיטב המומחים בכל התחומים הרלוונטים לתביעות נזקי גוף.
אשם תורם
טענת האשם התורם הנה אחת מטענות ההגנה של הנתבע. משמעות הטענה היא כי התובע נושא בעצמו באשם לקרות הנזק, בשיעור חלקי או מלא.
לדוגמא: תובע שהתעלם מסכנה / מחדל שידע עליהם לפני התאונה עלול לשאת באשם תורם .
משמעות הדבר כי במידה ויוכח כי התובע נושא באחריות לנזקו, במידה כזו או אחרת, יפחת שיעור הפיצוי שיזכה בו התובע בפועל.
חקירה מטעם חברת ביטוח
חברות הביטוח המבטחות את הגורם הפוגע מוציאות חוקרים בכדי לבדוק את גרסת התובע. לחוקרים אינטרס להוכיח שהנסיבות ארעו באופן שונה ממה שהתובע טוען. לפעמים מדובר בחקירה פרונטלית ולעיתים טלפונית, לעיתים יכול לפנות חוקר שיציג עצמו כחוקר ולעיתים חוקר סמוי הנוקט בתחבולות שונות לשם חילוץ המידע. למשל החוקר יכול להציג את עצמו כנציג קופ”ח, עורך סקרים, שליח, מרכז מסיבת מחזור, לקוח חדש (לתובעים עצמאים) וכו’. לכן, במידה ויצרו אתכם קשר גורמים שאינם מוכרים לכם ושואלים אתכם באופן ישיר ו/או עקיף על אירוע התאונה ו/או מצבכם הגופני או על מצבכם הכלכלי/ התעסוקתי – מומלץ לנתק את השיחה או לסיים את המפגש ולפנות מיד לעורך דין נזיקין, אשר ינחה אתכם כיצד לנהוג ולפעול לשם שמירה ומיצוי מלוא זכויותיכם.
התיישנות
להגשת תביעה כנגד המזיק בגין עוולה רשלנית יש תאריך תפוגה שנקראת – התיישנות.
עבור תובע בגיר תביעת נזיקין מתיישנת כעבור 7 שנים מהיום שבו נולדה עילת התובענה.
במידה והנזק התגלה לאחר זמן מה מיום המעשה ו/או המחדל הרשלניים, אז מתחיל מרוץ ההתיישנות ביום שבו נתגלה הנזק בפועל, אלא שבמקרה זה תתיישן התובענה אם לא הוגשה תוך עשר שנים מיום אירוע הנזק.
עבור תובע קטין מתחיל מירוץ ההתיישנות של תביעת נזיקין רק עם הגיע הקטין לגיל 18.
נדגיש – מרוץ ההתיישנות מופסק רק על ידי הגשת תביעה לבית המשפט. על כן, חשוב מאוד לפעול בהקדם למימוש הזכויות אל מול המזיק/ הנתבע, בטרם תתיישן התביעה.
המלצות ראשוניות לנפגעים בנזיקין/ נזקי גוף
- ערכו תיעוד מדוייק של הנזק הסמוך למועד האירוע המזיק- בעידן המצלמות והטלפונים הסלולאריים מומלץ לצלם את הנזק ואת הגורם לנזק במועד קרוב לקרות האירוע (לדוגמא, לצלם את האזור והאזור ההיקפי של מקום פגיעתכם, את הכשלים שלדעתכם הביאו לאירוע המזיק, כגון מכשולים בדרך, מדרגה שבורה, מדרכה לא תקינה, רטיבות על הרצפה, מתקן משחקים פגום וכד’). תיעוד מקום התאונה יכול לסייע בהמשך לחוות דעת הנוגעות להפרת חובת הגורם שהזיק לכם.
- לעיתים לא מרגישים את עוצמת הפגיעה בשעות הראשונות שלאחר התאונה, בכל תאונה שגרמה לנזק גוף /נפש מומלץ מיד לאחר התאונה לגשת לבית חולים או לקופת חולים על מנת לבדוק מה היקף פגיעותיכם כתוצאה מהתאונה. בבית החולים/ בקופ”ח מומלץ לפרט את נסיבות התאונה– יש לוודא שהפרטים שמסרתם נרשמו במדויק היות ויש לרישומים אלו חשיבות בהמשך בירור זכויותיכם. הפרטים שימסרו לגורם הרפואי הם הגרסה הראשונית שלכם לאירוע ולכן יש לדייק בנסיבות ולוודא שהרישום משקף את נסיבות הפגיעה.
מומלץ בשלב ראשוני זה להיוועץ בעו”ד לנזקי גוף על מנת לוודא שהגרסא הראשונית תסייע בבירור זכויותיכם. - לאחר שחרורכם מבית החולים יש לטפל בכל בעיותיכם הרפואיות המתעוררות בעקבות התאונה. רצוי לפנות לכל הרופאים בנוגע לכל בעיה ובעיה שנוצרה כתוצאה מהנזק הגופני (אורטופדיה, נוירולוגיה, פסיכיאטריה, עיניים, א.א.ג., וכד’). נדגיש, כי ליקוי גופני שאתם סובלים ממנה כתוצאה מהתאונה שאינו מצוי בחומר הרפואי בסמוך לתאונה, כאילו ואינו קיים. לכן אין להזניח דבר ולטפל בכל דבר שנפגע בגופכם או בנפשכם.
- מעבר לחשיבות הטיפול בעצמכם, דעו שלפי חוק מוטל על התובע להקטין את הנזק לפיכך מומלץ לטפל בבעיות רפואיות בזמן על מנת שלא יחמירו. דאגו לטיפול אינטנסיבי ורציף מיום התאונה ככל שידרש. במידה ובעיה רפואית לא מטופלת בזמן, יכול בית המשפט להתחשב בכך בבואו לכמת את הפיצויים ואף להפחית את הפיצוי המגיע לנפגע.
- לצורך טיפול בתביעה יש לאסוף את כל המסמכים הרפואיים מכל המוסדות הרפואיים בהם טופלתם, אשר יכולים להעיד על מצבכם הרפואי על מנת שמסמכים אלו יהוו את הבסיס לחוות הדעת הרפואיות, שרק באמצעותן ניתן יהיה להוכיח את נזקכם כתוצאה מהאירוע המזיק.
- במידה ואתם מבוטחים בפוליסת ביטוח בריאות /נכות המכסה את נזקיכם (כגון: ביטוח חיים, ביטוח אבדן כושר עבודה, ביטוח מחלה, ביטוח נכות מתאונה/מחלה וכד’), ניתן לתבוע בתביעה נפרדת לחלוטין את חברת הביטוח שביטחה אתכם.
- אספו ושמרו כל קבלה בגין הוצאות שהוצאו בעקבות האירוע (נסיעות, חניה, טיופל תרופתי, יעוץ מומחה) וכן ציינו על גב הקבלה את הסיבה להוצאה וכיצד היא קשורה לתאונה, כך שבבוא העת תזכרו מה הייתה הסיבה להוצאה. הוצאות אלו ניתן לתבוע מהנתבע.
- לחברת הביטוח של הגוף הנתבע אינטרס להפריך את נסיבות תביעתכם ולכן מיד לאחר הגשת תביעה לגוף הנתבע/ לחברת הביטוח – מומלץ לא לשוחח עם חוקרים ו/או חברות ביטוח לאחר התאונה ולא למסור את גרסתכם לגופים אלו ו/או גופים הפועלים מטעמם אלא לאחר התייעצות עם עורך דין המתעסק בנזקי גוף.
- בסיום הליך תביעה נשלחים שטרי סילוק תביעה – מומלץ לא לחתום על כתבי קבלה וסילוק של חברות ביטוח, המציעות לכם בד”כ סכום זניח או נמוך לסילוק תביעתכם. במידה ותחתמו על שטר סילוק זה, לא תוכלו עוד לתבוע את שאר נזקיכם שכתוצאה מהתאונה. לכן, כדאי להעביר לעיונו של עורך דין נזיקין כל כתב קבלה המועבר לידיכם.
- בכל מקרה מומלץ לפנות לקבלת ייעוץ משפטי סמוך לאחר האירוע. ייעוץ וליווי משפטי צמוד מתחילת הדרך יסללו את הדלך להצלחתו של הנפגע בהליך המשפטי.
צריכים את הפיצוי בהקדם? מוזמנים ליצור קשר כבר עכשיו.
תג נכה
נקבעה לך נכות? את/ה מוגבל/ת בהתניידות במרחב, יש סיכוי שמגיע לך לקבל תג נכה לרכב ממשרד התחבורה .
מוזמנים לפנות ולקבל סיוע להנפקת תג נכה.
לקביעת פגישה יעוץ ללא התחייבות התקשרו עכשיו 054-8874748.
שאלות ותשובות עורך דין נזקי גוף
תביעת נזיקין או נזקי גוף, הן תביעות לנזקים הנגרמים לנפגעים באירוע בלתי צפוי, בזמן עבודתם, ברחוב, במרחב ציבורי, בבית, וכדומה.
בתביעות נזיקין/ נזקי גוף תובעים את הגורם המזיק – כלומר הנתבע/ת יכולים להיות אדם פרטי, מוסד ציבורי או פרטי, רשות עירונית וכל גוף שאחראי לנזק שנגרם לניזוק.
תביעה כנגד מעסיק אם אירעה תאונה בעבודה למשל: החלקה על נוזל במסגרת מקום העבודה, או נפילה ממפגע ביום כיף של העבודה, או נפילה מסולם שנשבר במהלך העבודה וכיוב.
תביעת נזקי גוף יכולה להיות גם כנגד רשות ציבורית לדוגמא מעידה לתוך בור ביוב לא מכוסה ברחוב, גזם של עצים שלא נאסף וגרם לנפילה , חבלה במשחק בגן שעשועים שמתקניו שבורים וכיוב’.
תביעת נזקי גוף יכולה להיות גם כנגד הגוף האחראי לדוגמא- ועד הבניין- בגין נפילה בשבר של מדרכה באזור בנין מגורים, קבלן כתוצאה מאריזות וחבקים שהושארו על הקרקע באזור הבנייה וגרמו לחבלה וכדומה.
הגורמים לתביעות נזקי גוף יכולים להיות מתוך רשלנות של המזיק, חוסר תשומת לב, התעלמות ביודעין מהמפגע וכיוב.
תביעות נזקי גוף או נזיקין הן נושא מורכב ולא כל מפגע שגרם לחבלה יגרור אחריו פיצוי. יש להיוועץ בעורך דין לנזקי גוף בסמוך לפגיעה על מנת לבדוק האם ניתן לשייך רשלנות או חוסר תשומת לב ולהטיל אחריות של המזיק לפגיעות של הניזוק.
על מנת להגיש תביעת פיצויים בגין נזקי גוף, יש לדאוג לצילום של מקום המפגע, לצלם גם את הפגיעה בגוף שנגרמה לך, שלברר ולשמור שמות העדים, לאסוף את כל המסמכים מהגורמים הרפואיים, ככל שמדובר בתאונת עבודה לדאוג לגיבוי ממוסמך מהמעסיק על הפגיעה במהלך עבודה בסמוך לארוע התאונה, לפנות בהקדם לעו”ד לנזקי גוף / עו”ד נזיקין על מנת לבדוק אם יש בסיס לתביעה ומה נדרש להוכחת הארוע.
ראשית יש להוכיח קשר סיבתי בין הארוע לנזקים. שנית יש להוכיח את רשלנות המזיק ושלישית יש להוכיח את הנזק שנגרם לניזוק בגלל התאונה.
מדובר בתביעות שדורשות ניסיון רב, יכולת מו”מ גבוהות והתנהלות מול גופים מהגדולים במשק שמצויידים בסוללת עורכי דין מיומנים ומלווים ביועצים רפואיים מוסמכים שיעשו כל שביכולתם על מנת להפריך את הקשר הסיבתי בין הארוע לבין נזקיך, ינסו לעקר מתוכן את הרשלנות של הגוף הנתבע וינסו להקטין ככל שניתן את הנזקים שלהם את/ה טוענ/ת.
איננו ממליצים על תביעה באופן עצמאי בסוג זה של תביעות שכן הנזק עלול להיות רב מהתועלת. עורך דין נזקי גוף/ עו”ד נזיקין מיומן יכול לסייע לכם מראשית התביעה ולנהל עבורך את ההליך המשפטי ולהתמודד בהצלחה עם עורכי הדין של החברה הנתבעת.
ההמלצה היא לפנות בהקדם האפשרי לעו”ד נזקי גוף מנוסה מוקדם בסמוך לאירוע, הכוונה היא לפנות ליעוץ לפני שאתם מדווחים למעסיק על התאונה, או פונים לטיפול רפואי או ממלאים טפסים לתביעת חברת הביטוח או חותמים על טפסים שמילאה חברת כ”א של המעסיק, דעו שכל מידע שתימסרו למי מהגורמים עלול לפגוש אתכם בהמשך בניהול התביעה.
כדאי לוודא שעורך הדין נזקי גוף הוא בעל נסיון בניהול תביעות נזיקין. ככל שעורך הדין נזיקין הינו בעל ניסיון בתביעות רבות בתחום ההתמחות בו הוא עוסק כך יכולתו לייעץ ולייצג ללקוח עולה ומשפיעה לטובה על תוצאות ההליך.
בכל תביעת פיצויים בגין נזקי גוף, הפיצוי יורכב מהפסדי עבר ועתיד. בכלל זה יכללו הפסדי שכר ותנאים פנסיוניים, הוצאות ניידות, הוצאות רפואיות ועזרה של הזולת בכל הקשור להתנהלות יומיומית לאחר התאונה, ורכיב של כאב וסבל והכל בהתאם למקרה התביעה.